Oude fietsbanden en binnenbanden worden momenteel weggegooid in standaard huishoudelijk afval en vervolgens verbrand. Niet zo duurzaam en een gemiste kans! Met dit inzicht en de wil daar verandering in te brengen ontstond disrubt.
Wij “disrubten” de standaard afvalverwerkingsmethode met een duurzaam alternatief door een nationaal inzamelsysteem voor de binnenbanden op te zetten. Daarmee zorgen we ervoor dat deze binnenbanden “een nieuw permanent leven” krijgen.
Met behulp van bestaande logistieke netwerken bereiken we iedere fietswinkel en leverancier in het hele land. Ons doel is om eind 2019 een duurzaam inzamelnetwerk te realiseren in heel Nederland.


Door ons onderzoek met onze vrienden van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kan rubber volledig worden gerecycled en opnieuw en opnieuw worden gebruikt. We zijn de “disrubters” in deze verandering en brengen met onze producten de wetenschap in de praktijk.

Ons ontwerpconcept is gebaseerd op zowel kwaliteit als de praktische aspecten van het parkeren van de fiets. Het resultaat is een stedelijk ogende, volledig flexibele DISRUBT fietskrat/ tas gemaakt van oude fiets binnenbanden. De impact is een gerecycled en circulair product dat niet alleen de fietsomgeving beïnvloedt, maar nog belangrijker een duurzame uitstraling heeft in onze mondiale omgeving als nederland fietsland.