RECYCLEN BINNENBANDEN

DISRUBT en de Rijksuniversiteit Groningen werken samen om een ​​volledig recyclebaar en circulair rubberproduct te optimaliseren met behulp van een uitvinding die onlangs door de Rijksuniversiteit Groningen is gepatenteerd.

Het onderzoek, gericht op productontwerp en -ontwikkeling. Het gerecycleerde rubbermateriaal wordt in dunne vellen geperst, die op hun beurt worden beoordeeld op hun mechanische eigenschappen aan de universiteit. Dezelfde dunne rubberen vellen worden tegelijkertijd beoordeeld door Disrubt op basis van geschiktheid voor ontwerp, praktisch gebruik en gezondheid en veiligheid.

De feedback van Disrubt (meestal met betrekking tot stijfheid, hardheid en flexibiliteit van het product) is dan conceptueel verbonden aan de universiteit met de gemeten mechanische eigenschappen. Als gevolg hiervan worden nieuwe experimenten gedefinieerd. Deze methode is relatief tijdrovend, maar zeer effectief in het bereiken van een uitstekend eindontwerp voor het beoogde materiaal en het bijbehorende productieproces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *